Rondom het spoor van Zimbabwe

Het laatste station dat ik tijdens mijn reis bekijk is, op 14 augustus 2015, Victoria Falls. Victoria Falls ligt tegen Zambia aan en is bekend door de gelijknamige watervallen. Dit is eigenlijk ook het meest toeristische stuk Zimbabwe dat ik ben tegengekomen op mijn reis. Voor het station ligt in tegenstelling tot de andere stations die ik ben tegengekomen een groen park. Het station zelf is, ondanks dat er minimaal 1x per dag een trein aankomt en vertrekt, niet heel groot.

Wanneer je op het spoor gaat staan is goed te zien dat in Zimbabwe gereden wordt op smalspoor. Het station Vicoria Falls heeft slechts één reizigersperron en een aantal opstelsporen voor goederenwagens. Aan de linkerzijde van de foto is de watertank nog te zien die werd gebruikt ten tijde van de stoomtrein. Tussen de sporen zelf zijn de tappunten voor het water nog aanwezig. De wissels worden allen handmatig bediend, maar dat is gezien het aantal treinen dat per dag hier rijdt ook niet zo verwonderlijk.

Omdat ik als enige blanke op het station toch opvalt besluit ik netjes via de overweg naar de andere zijde van het spoor te lopen. De locals daarentegen nemen de kortste weg en steken een aantal sporen over. Achter op het emplacement staat nog een locomotief te wachten voordat hij weer ingezet wordt.

Ik besluit om richting de locomotief te lopen. Het betreft dit keer een locomotief uit de 1000 serie met het nummer 1025 die staat te wachten op de volgende keer dat hij wordt ingezet.

Tot slot besluit neem ik nog een foto van de aanwezige goederenwagens op het station. Hoogstwaarschijnlijk komt er namelijk toch geen trein vandaag, althans als ik het inmiddels bekende krijtbord mag geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *