Rondom het spoor van Zimbabwe

Op 5 augustus 2015 kom ik aan in de plaats Masvingo. De stad telt ongeveer 73.000 inwoners en heeft een klein station. In tegenstelling tot het station van Harare, lijkt op dit station niets te gebeuren. Het is er erg stil op het station, al staat er wel een trein langs het perron.

Eenmaal op het perron aangekomen blijkt er toch nog een stationchef aanwezig te zijn. Waarom de stationchef aanwezig was weet ik niet want volgens de dienstregeling zou er die dag niets meer aankomen of vertrekken. Ook in Masvingo heb ik net zoals in Harare toestemming gevraagd om foto’s te maken. De stationchef vond het wel grappig dat ik een foto wilde maken van de trein langs het perron maar het was toch echt niet toegestaan. Wel mocht ik, zo gaf hij aan, foto’s maken vanachter het hek op de openbare weg.

Het was dus niet mogelijk om op het perron te staan, maar vanaf de openbare weg kon alsnog een foto gemaakt worden van gecombineerde goederen- en personentrein. Als tractie wordt hetzelfde type locomotief gebruikt als dat ik eerder in Harare heb gezien. Ditmaal zijn het echter locomotief 1917 en 1915 die de tractie mogen leveren voor deze trein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *