Stap 1: Op maat zagen van de hoekprofielen
De in dit artikel genoemde ladekast, kun je 3 profielen van 50mm en 1 profiel van 35mm naast elkaar leggen in één lade. We starten met het op maat zagen van de profielen.
Stap 2: Aan elkaar lijmen van de hoekprofielen
De restanten van de op maat gemaakte hoekprofielen kunnen gebruikt worden voor het aan elkaar bevestigen van de profielen. Het is niet nodig om een profiel over de hele verbinding aan te brengen. Drie korte stukjes volstaat ook en geeft een voldoende stevige verbinding. Voor de verlijming wordt gebruik gemaakt van een PVC-lijm. In deze lijm zitten weekmakers waardoor er een stevige verbinding ontstaat tussen de hoekprofielen.
Stap 3: Bevestigen van de ondervloer ter bescherming van de modellen
De ondervloer voor laminaat wordt gebruikt om te zorgen dat de modellen op een zachte ondergrond liggen zodat er geen beschadigingen ontstaan. Om de ondervloer te bevestigen aan de hoekprofielen wordt gebruik gemaakt van dubbelzijdig tape. Wees niet te zuinig met het gebruik van dubbelzijdig omdat dit zorgt voor een strakke bevestiging van de ondervloer. Het is niet erg als de ondervloer uitsteekt ten opzichte van de hoekprofielen.
Stap 4: Afsnijden van overstekende ondervloer
De ondervloer is nog niet op maat, maar dat is niet erg. De ervaring leert dat je het gemakkelijkst nadat de ondervloer is bevestigd het restant kan wegsnijden met een stanleymes.
Stap 5: Hoekprofiel in de lade plaatsen
De met ondervloer beklede hoekprofielen kunnen in de lade geplaatst worden en zijn gereed voor het opbergen van je modellen.
Met een model erin ziet dat er als volgt uit;
Ongetwijfeld zijn er nog andere ladekasten die gebruikt kunnen worden om modeltreinen in op te bergen. Het nadeel van de gebruikte kast is dat de lades niet erg breed zijn waardoor je slechts 3 rijen wagens per lade kwijt kan. Eventueel kun je in de (halve) 4e rij nog platte wagens plaatsen. Des te breder de lade is, des te minder capaciteit je in de lade verliest.